-
Re: !!!WOLNOŚĆ DLA NATRIXA!!!
Jezu... Pytasz:"A gdzie jest napisane: "chcialem mu wytłumaczyc jak go przetrzymywac w dobrych warunkach"?", mimo, że chwilę wcześniej napisałaś, że wiesz, że są to zwierzęta chronione! Przetrzymywanie ich jest więc łamaniem prawa. Oburzasz się tak "kradzieżą", a sama namawiasz do złego?
I jeszcze o tej kradzieży... Nie może być tu mowy o tym, że tego złodzieja okradziono! Piszesz, że mogłoby by to być dopuszczalne, jeżeli odebrałby to od złodzieja okradziony. Pytam: JAK? Jak przyroda coś może sama odebrać? Nie ma takiej możliwości! Jedyną drogą jest przywrócenie jej własności przez czyjeś ręce. I tak się stanie - zaskroniec do niej wróci (ma nadzieję
. Nie będę się także tutaj rozwodził na bezpośrednim, moralnym rozważaniu tej "kradzieży", ale moim zdaniem nic tu takiego nie było.
Jakie "kwalifikacje" miałaś na myśli?
A tak przy okazji, to minął dopiero tydzień i wątpie, by wąż doszedł już do siebie po takiej "imprezie"...
Dalej: nie jestem zwolennikiem wychowania bezstresowego i uważam, że straszenie policją może pomóc i nierzadko pomaga. Co oczywiście nie wyklucza tego, że trzeba wpajać pewne rzeczy "od małego".
I na koniec mała dygresja. Ja nie mam kumpli, którzy trzymają 3 dni węże w kieszeni i nie sądzę, żeby taki gówniarz mógłby zostać moim kumplem.
Pozdrawiam
Uprawnienia umieszczania postów