Witam!
Jakis czas temu budowalem terra. z plyt meblowych i zabezpieczylem je lakierem na bazie wody. Nazwy nie pamietam Weim ze jest cholernie droga bo zaplacilem 18zł. za 0,25l. Musial bys przejrzec stare forum bo to juz bylo polecane przez dwie osoby i ja bylem trzeci Lakier jest koloru zielonego. Wszystkie laczenia plyt sa pokryte silikonem akwarystycznym bezbarwnym po montarzu. Musisz odczekac jakis dzien lub dwa aby zapach silikonu wyparowal! Jedna z bocznych scian jest obklejona korkiem co zapewnia takze estetyke i chroni przed wilgocia. Wszystkie sciany, podloga i sufit jest pomalowane tym lakierem na wszelki wypadek. Pamietam tez ze 3x malowalem te sciany aby byc pewnym. Jesli chodzi o spod terra. to mam stropian na dnie ale tylko dlatego bo mam roslinki w doniczkach i bym musiam duzo torfu dac zeby je zakryc a tak tylko 5-6cm. Za to w nowym terra. wykonanym tak samo (tylnia sciana obklejona kora slurzaca jako sciolka do terra. -najgrybsza) chce na dno zrobic cos jak by akwarium zebym mogl rosliny posadzic luzem i w razie przelania woda by nie stala na drewnie Nie wiem tylko jak sie to ma do roslin jesli maja ogrzewanie dene kablem grzewczym:/
Chyba to tyle

Pozdrawiam!
Dawid
3City