jeśli musisz koniecznie kupić jedneog z nich, to kup Constructora. Zanim on dorośnie do dużych rozmiarów to ty będziesz już na tyle "podrośnięty" by opieka nad nim nie stanowiła dla Ciebie problemu (choćby fakt przeniesienia takiego węża - 12 latni chłopiec mógłby mieć problemy z 2,5 metrrowym constructorem).
Regiusa Ci odradzę, chyba, że jesteś w stanie zapewnić mu idelane warunki. Rozmnożenie regiusów to, moim skromnym zdaniem, coś ponad siły znacznej czesći tego forum (w tym pewnie mnie), a Ciebie to już na pewno. Regius jest dość delikatny - a to, żę dorasta 12-140 cm to tez nie do końca prawda - samica może osiągnąć i 180 cm, więc może się trafić dorosły constrctor mniejszy od regiusa... teoretycznie przynajmniej. Pamiętaj, żę regiusy sa dośc podatne na stres (constructory też z resztą, ale chyba troche mniej) - nie ma wyciągania z terra bez wyraźnej potrzeby - ja mojego regiusa wyciągam raz w tygodniu i to starczy - oglądam, cyz nie ma jakiś roztoczy, czy gdzieś nie jest uszkodzony i odkładam.
Reasumując : kup zbozówkę