-
Re: >>Nielegalne hodowle jadowitych węży
słuszna uwaga zszedł całkowicie na tor o wezach wiec został przeniesiony, zapewne autor umieszczając go w PST chciał tam znaleźć pomoc bynajmniej ja tak wywnioskowałem z końcowej treści posta. Nic niepisałem o tym że mozna być doświadczonym (tzn. osobiście uwazam że osoby pokąsane po prostu miały mniej szczescia tzw. pech i niewynikało to z ich doświadczenia) zresztą zapewne znasz Robercie opisany przypadek Mari Phisalix była to doświadczona osoba ale miała po prostu pecha (wprawdzie ukąsiła ją jaszczurka która w ostatnim momencie nieprzewidywalnie się poruszyła) Wiem że zwinęło wiele herpetologów jak np. wypadek spowodowany ukąszenem D. typus personali badacza niestety niezapamietałem opisywano iz po ukąszeniu notował skrzętnie objawy przez około 2 dni a następnie koledzy po fachu znaleźli go w swoim pokoju z zapiskami martwego. Więc zgadzam się że wystarczy ułamek sekundy lub chwila nieuwagi. Jednak dziwi mnie to że niemożna przewidzieć w dużym stopniu zamiarów gada w tym wypadku konkretnie węży, że niedziałają schematycznie, instynktownie chętnie bym poczytał dlaczego Robercie Twoim zdaniem tak nie jest wdzieczny bym był za jakieś uzasadnienia i konkretne argumentacje które by mnie przekonały (jak do tej pory mam odmienne zdanie) ''mozna przewidziec takie rzeczy jak kiedy zaatakuje jaka pozycja sygnalizuje atak jaką trzeba zachować bezpieczną odległosc aby nie zostać ukąszonym jak brać jak puszczac'' chętnie bym się dowiedział co jest złego w tym cytacie niezgodnego z prawdą. Co do gościa z A.P. to zapewne nie jest to herpetolog/badacz jednak nieznaczy to że nieposiada wiedzy i umiejętności niejedna osoba odwiedzająca to forum łącznie z osobam piszącymi w tym wątku mogła by mu pozazdrościć zresztą facet to robi pod publike jest to widoczne jednak z czegoś życ musi.
Pozdrawiam
Serpent
Ps. oby byli w polsce przynajmniej tacy herpetolodzy jak ten z A.P.
Uprawnienia umieszczania postów