Według mnie budyń są wąże mniej i bardziej wymagające, a zbozówka należy chyba do tych mniej wymagających. Nie wiem czemu nie można chłopakowi było odpowiedzieć że źle wybrał bo np. zbożówka jest mniej wymagająca niż pyton królewski.
Z kolei odpowiadając na post geralda to wcale mi się nie wydaję że pyton królewski jest drogim wężem, chociaż tak jak piszesz są tańsze od niego. To jest sprawa indywidualna i zależy ile kto ma kasy, są zapewne i tacy dla których np morelia viridis jest też nie droga, ale tak jak napisałem jest to sprawa indywidualna i naprawdę nie ma się tu czego czepiać że ktoś stwierdził że pyton królewski jest niedrogi.
Dali byście wszyscy spokój, chłopak ma 13 lat i chciał żebu mu ktoś coś doradził a tu na 12 postów żadnego normalnego. Po co to forum w takim razie? Zauważyłem tu dziwną rzecz, a mianowicie: jeśli ktoś zada jakieś według was "głupie pytanie" to od razu kilkanaście postów ośmieszajacych, ale jeśli ktoś ma naprawdę jakiś problem to wy "wielcy hodowcy" siedzicie cicho (chociarz zdarzają się wyjątki). Wniosek z tego oczywisty.......