1 Zazwyczaj sprzedawcy sprzedaja cale plyty OSB wiec pewnie duza bedziesz musil kupic. Kosztuje okolo 60 zl(tak mi sie wydaje) Jezeli sam potniesz to wyjdzie ci najtaniej. No a reszta zalezy od twojego gustu i pomyslunku :P
2 40W w zupelnosci wystarczy. Najlepiej umiesc zarowke bardziej z lewej lub prawej strony co da ci mozliwosc stworzenia stref cieplnych i waz bedzie sam wybieral sobie miejsce gdzie mu wygodnie. Ja bym na twoim miejscu jeszcze zainwestowal w kabel grzewczy i wmontowal go w podloze. Bedzie ocieplal terra w zimne noce. Jakies 30 zl bedzie cie to kosztowac. Kabelek wystarczy o mocy 25 W.
3. Moze ale tylko w wypadku jakiegos konkretnego mocowania. Musisz to tak zrobic zeby nie spadlo podczas prac przy terrarium czy tez w samym pokoju. Upadek takiego terrarium z wezem w srodku jest niedopuszczalny... Ja osobicsie radze postawic na jakiejs szafce. Ale jak chcesz.
4 A siatke czy blache wentylacyjna mozesz kupic w biofilu. Lub sam cos wykombiunuj. Ja mam u siebie przyklejona do terra siatke tynkarska i tez jest dobrze.

Jezeli cos zle tutaj objasnilem to prosze o skorygowanie moich bledow.