-
Re: lamerskie pytania o pytona królewskiego
1. no terrarium '"dorosłe" powinnas zacząć już robić. czas najwyższy jak na moje kryzwe oczy
2. w dzień ogrzewanie i oświetlenie zapewniaj mu żarówką "grzybkiem" jakoś tam dobierzesz moc odpowiednio. w nocy czerwnoa żarówka. rpzydatne są tez kable grzewcze, ale terraria dla regiusków sa na ogół niskie, więc nie są tutaj konieczne
3. nie wiem, co rozumiesz przez "białe roztocza", ale wszelkie insekty wytępisz preparatem Sera reptipur. gorąco polecam - kosztuje to kilkanaście złotych a wychodzi z tego kilkaset litrów roztworu - skutecznego na dodatek
4. wąż raczej się do Ciebie nie przytuli (-: temp. 18-20 stopni nie jest dla neigo groźna. półgodzinne przebywanie w takiej temp. nie odbije się na nim negatywnie, jedak nie powtarzaj tego zbyt często, aby go nie przeziębić. dodatkowo staraj się teraz z nim ograniczać kontakt, bo przeprowadzka to dla niego i tak duży stres, a branie na ręce go pogłębia. po prostu nie będzie Ci chciał jeść
5. ja polecam wilgotnośc 70-75 %,, w okresie wylinki wzrastając momentami nawet do 80%. lepiej wylinka schodzi. na codzień outrzymój około 70% wilg.
6. mój 80 cm regius też je 2-3 myszki raz w tygodniu, ale takiego regiuska śmiało możesz karmić raz na 10-12 dni 2-3 myszami. ogolnie nim więcej mu będizesz dawac jeśc, tym szybciej będzie rósl. takiego podrostka jeszcze cięzko przetłuścić. oczywiście bez przesady (-: mój waży teraz około 400-450 g
Uprawnienia umieszczania postów