-
Re: jaki wąż na początek?? mam duże wymagania:-)
Jeśli kupisz z dobrego źródła to nie wybrzydza. Moja czasem strajkuje, jak dostaje kolejną mrożonkę - ma wyraźną ochotę zapolować i martwego nie chce, ale to jedyne jej fanaberie (no jeszcze nie chce noworodków tylko starsze myszki
)) Wszystko to są wybrzydzania łatwe do opanowania i w sumie bezproblemowe. Konsystencja kupy lepiąca, trochę jak ptasia - dość szybko schnie i przestaje tak śmierdzieć, oczywiście nie oznacza to, że należy ją przetrzymywać w terrarium. Ja wyjmuję łyżką razem z odrobiną ściółki. Częstotliwość wymiany zależy oczywiście od wielkości węża, karmienia...... sam dojdziesz jak często (koszt w sumie znikomy).
Niewielkie (ale wszystkie nie najtańsze) są wszystkie podgatunki mexicana, alterna....... i parę innych trudniejszych do zdobycia.
Jeśli już byś sie zdecydował to absolutnie i zdecydowanie polecam zakupy w Biofilu i Snakes.pl (kolejność alfabetyczna
))))) Mam węże z obu źródeł i są idealne i bezproblemowe. Kilka osób na tym forum też sprzedaje pewniaki więc na pewno coś znajdziesz. Jak dla mnie, to chyba warto pociułać nieco dłużej i kupić węża z pewnego źródła i wybranego gatunku a w wymienionych się nie zawiedziesz. Niestety nie ma tu listy dobrych sprzedawców więc nie wymieniam innych sprawdzonych (nie wiem czy chcą), ale przejrzyj forum.......
Uprawnienia umieszczania postów