Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Wątek: Co powinienem zrobic?

Mieszany widok

Re: Co powinienem zrobic?

Ja na takie rany stosuję maść pięciornikową(Tormentiol) do kupienia w każdej aptece.Smaruj dwa razy dziennie.Umnie wielokrotnie się sprawdziła i to w gorszych przypadkach

przemyj riwanolem, później maść zaproponowana przez poprzedika I PRZENIEŚ WĘŻA do sterylnego terrarium - pojemnika wyłożonego ręcznikami papierowymi - lepiej, żeby żadnego świństwa nier nabiło się do ranki bo będzie niemiło

Dzienx! za info ))

lipton
    Guest

nie przesadzacie z deko . do strylnego terra , jasne ze nalezy przemyc ale to miniaturowa ranka , i bardzo malutka , przemuj to i daj wezowi spokuj . napewno nic mu niebedzie , moje weze miewały wieksze rany , i kazdy wyszedł z opałów . w naturze takie rany to chleb powszedni dla weza .

a po co ryzykować? jaki problemu wyłożyć terrarium ręcznikami papierowymi?

popieram liptona u mnie było tak samo niejeden wąż miał wieksza ranę zdazało się na głowie i wychodziły bez szwanku jednak ostrożności nigdy niezawiele....

Pozdrawiam
    Serpent

Moze to zboczenie zawodowe, ale terrarium wylozone recznikami, nie jest sterylne, tylko troche czysciejsze od normalnego (po za tym, co waz zabierze na sobie .
    Rane przeczyscic, i dac wezowi spokoj.
    A na marginesie, to ciekawy dodatek do watku, czy zabijac (ogluszac) pokarm przed podaniem.

naimaD
    Guest

mx chyba ci sie gatunki pomylily

Masz racje, ale to chyba okreslenie wielkosci, a nie gatunku

Uprawnienia umieszczania postów