Wiesz STIW - dzieki za szczerosc~! Regiusy kupilem kilka tyg. temu około lutego zanim je kupilem zapoznalem sie z kilkoma publikacjami, i roznie widzisz pisza o karmieniu regiusow. Jedni polecaja karmic swiezo zabitymi myszkami, inni jak nie chca jesc polecaja karmic myszoskoczkami. Pewien terrarysta doradzil mi abym wpuscil i zostawil myszy na noc bo moze zjedza w nocy, gdyz w nocy zeruja. Jeszcze inny naklonil mnie na zmiane masci gryzoni, ktore podawalem bo ponoc moga wybrzydzac. Wg. CIT. zostaly sprowadzone do Polski we wrzesniu 2003 r. od tej pory byly u pewnej osoby z Wroclawia i wiesz co komunikowalem sie z ta osoba kilkanascie razy i potwierdzila ze spokojnie powinny zaczac jesc od poczatku kwietnia gdyz robia sobie takie glodowki i ze jak karmie to tylko zywymi gryzoniami, gdyż tak podawali im karmę na fermie.
Nigdy nie przypuszczalem ze tak maly gryzon moze być niebezpieczny dla węża.
Jestem ichtiologiem a terrarystyką zainteresowalem sie od niedawna. Dlaczego zamiast doradzic, wyzywasz mnie od oszołomów i od razu polecasz sprzedac mi weze.
Dziękuje za pomoc wyrzuciłem zdechłe myszoskoczki, i poczekam z karmieniem na lepsze czasy.

A pomoc jaką mi zaoferowałeś nijak ma się z pytaniem które zadałem wcześniej.

Mogłeś napisac zamiast wyzywac np w taki sposob:
" tak robia idioci i nigdy tak wiecej nie karmij REGIUSA, mysz należy o sciankę terrarium ogłuszyć lub zabić i podać martwa jak nie spożyje to wyrzucic do smieci i tak probowac co jakis okres, az bedziesz wiedzial kiedy waz jest glodny a jak nie je ponad 8 miesiecy to normalna glodowka po 12 miesiacach musisz np. podac na sile i lepiej popros kogos bardziej doswiadczonego "

i to by zalatwilo temat mojego problemu

Pozdrawiam
GM