Na moje hodowla węży jadowitych powinna być zlegalizowana tak jak u naszych sąsiadów. Po pierwsze jak napisał nigricolis powinno się posiadać surowice!!!!
I powinny byś takie same warunki kupna sprzedaży jak u zwierząd jadowitych w polsce i niejadowitych, mam tu na myśli skorpiony, ptaszniki!! i w pewnym stopniu wije?! oraz niejadowite. Na moje drugą regułą powinna byś troche surowsza procedura..m.in POSIADANIE ODPOWIEDNICH ŚRODKÓW OSTROŻNOŚĆI (niezagrażanie osobą trzecim) oraz jak stwierdzili koledzy wyżej powinno się posiadać specjalne pozwolenie!. Drugą sprawą każda osoba posiadająca jadowitego "lokatora"w domu powinna oddawać jad w odpowiednie miejsca by tam przetworzono to na antytoksyny. Następnie osoba hodująca węża lub jaszczurkę jadowitą powinna nabyć antytoksynę.
No ja tak myślę, każdy ma swoje zdanie na temat jadowitych.

PS: Nasza farmacełtyka niejest w najlebszy stopni, wielu ludzi w polsce posiada kobry, mamby, grzechotniki i inne. GDYBY LEGALIZACJA BYŁO BY WIEKRZE BEZBIECZEŃSTWO PONIEWAŻ ZAWSZE JEST TO AWARYNE WYJŚCIE TA APTECZKA KTÓRA URATUJE ŻYCIE WILU AMATORÓW LUB DOŚWIADCZONYCH HODOWCÓW-S.U.R.O.W.I.C.A.!!!

Pozdrawiam i myśle że z biegiem czasum cos się zmieni