Dzięki serdecznie za info _ uzupełnienie danych .... tyle co wiem o nich pochodza z fermy mieszczacej sie gdzies w Tanganice (list przewozowy) zostaly przywiezione do Polski według papierów we Wrześniu 2003 roku - nie mam informacji odnośnie tego czy jadły w Polsce (ponoć tak), wieku przypuszczam że maja gdzieś około 1-2 lat wymiary są jak podawałem wcześniej w poscie samiec 120cm i samica 127 cm myślę, że to są już dorosłe osobniki . Wagi nie sprawdzam dzieki za informcje z tym przymusowym - sprobuje skontrolowac ale nie mam wagi - w sumie wagi nie posiadam ... musze zakupic w najblizszym czasie ...

Różne (myszki, myszoskoczki, kolorystycznie ubarwione) pokramy próbowałem wcześniej ale to nie daje skutku, podawalem juz martwe niestety też to nic dało.
Terra ma długości 120 szerokości 50 i wysokości 60, grunt 10-12 cm stanowi torf kokosowy 60% _ 10 % piasek, 20%żwir drobny, 10% ziemia - wilgotność zależy od uruchomienia foggera ale waha się na poziomie 70 - 80 czasem 90%. Warunki życia basen, trawy kocie, jakas afrykanska roslina podobna do yoki czy ananasa kwitnacego, fogger (ultradzwiekowa wytwornica pary), kabel grzewczy (non stop pracujacy, oświetlenie 3 fazowe tzn. wieczór i rano zanim wstana UV 1 h 60Wx1 potem 40W biala x2 2-3 h nastepnie 6h 60Wx2 zachowana zmiana dobowa. Temperatura w Nocy 22-23 w dzień 27-31 stopni. A roztocza czy kleszcze miał samiec wbitego kleszcza jak zakupiłem ale wykręciłem jednego i zadusiłem, oczywiście jest w terra pewien klimat, zachowując w miarę naturalny klimat więc i pajęczaki i roztocza mogą się pojawić narazie zaobserwowałem w maju wylęgi muszek - prawdopodobnie przez torf _ znajomy pokazał mi filmy z afryki hodowli fermowych pythonów i specjalistycznych kobry, myślę że warunki stworzone przezemnie są idealne oczywiście - nie każdy region afryki można na tak małej powierzchni założyć ale warunki z tanganiki czyli odpowiednie panujące na fermie mam zachowane.

Myślę że to może być jak stwierdził cyt:

Autor: coolary
Data: 12-06-04 18:31

..... Raczej bankowo kupiłeś dorosłe regiusy z odłowu i dla nich takie okresy postu są naturalne. Zobacz ile teraz waża, zaczi karmić na siłe jeżeli stracą powyżej 20% obecej masy ciała. ......

Spróbuję tej rady chociaż może pomoże podanie jak radzi Rhodan2000.
Nie potrafię karmić na siłe więc poproszę weterynrza ale nie wiem czy on ma takie doświadczenia - to z pewnością zestresuje je na maxa i zwrócą pokarm bez trawienia.

Pozdrawiam GM