No może jednak na jakiś comment się skuszę Po pierwsze primo: dobrześ mu nagadała, tak trzymać. Po drugie primo: regiusy przy odpowiedniej opiece i zaangażowaniu nie sprawiają prawie żadnych problemów nawet początkującym (o ile wcześniej dowiedzieli się wszystkiego co było możliwe na ten temat). Mój pierwszy (i jak dotąd jedyny) wąż to właśnie regius. Spytaj tez Grocha bo ma doświadczenie w tych sprawach. Po trzecie primo: jesteś pewna że to był regius a nie np. tygrysek albo co mi się wydaje równie prawdopodobne - boasek? Czasem (zwłaszcza dla początkujących) ubrawienie boasa może się wydać bardzo podobne do regiusa a to za sprawą tego że niekiedy jasne plamy wzdłuż grzbietu pytonka mają owalne kształty co na pierwszy rzut oka wygląda niemal identycznie z owalnymi obszarami na grzbiecie constrictora - porównaj zdjęcie dowolnego boasa z poniższym zdjęciem (fotka by Biofil - BTW regiusek na fotografii to od dwóch miesięcy moja Regi ) - zwróć uwagę zwłaszcza na owalne plamy w przedniej części ciała oraz w pobliżu ogona.