No skoro zadajesz takie pytanka to widze ze dopiero raczkujesz w tym temacie :> Wg mnie tygrysy to weze dla osob ktore juz jakąs minimalną wiedzę zdobyli na temat węzy. Jednakże jest to bardzo spokojny wąz. Trzeba uwazać tylko podczas karmienia, wtedy jest tylko bardzo pobudzony i jeśli się zagapisz może tez i ciebie pomylić z ofiarą :> Rosnie bardzo szybko, z czym się wiążą coraz większe wydatki - większe terrarium, więcej pokarmu. Mój np ostatnio zjadł 5 świnek morskich naraz, a ma zaledwie 2,4m. Trzymam go w terrarium o wymiarach 100/100/215... i podejzewam, że to nie będzie jego ostateczne terrarium, myślę już gdzie by tu mu zrobić w przyszlości jeszcze większe. Na samo ogrzanie takiego terrarium jest pobierana duża ilość energi... Do obsługi przy tygrysim przydały by się 2 osoby minimum (mówię tu o dorosłym osobniku), ze względu na jego wagę, tak to jest naprawdę bardzo spokojnym i łagodnym wężem. Jednym słowem hodowla dużych dusicieli jest bardzo interesująca i ciekawa... ale pod warunkiem, że Cię na to stać i masz warunki!

Ale i tak... niestety jak wyjdzie ta lista zwierząt niebezpiecznych nie będzie można juz kupic tygrysich (legalnie)... oraz ich rozmnażać. Dlatego jeśli jesteś pewien tego wyboru... masz $ i warunki to kupuj go póki jeszcze ta lista oficjalnie nie obowiązuje... Potem już nie będziesz mógł go zarejestrować i będziesz go trzymał nielegalnie...