powiem Ci tyle, że ja kupuję mieszanki- na wagę(wiele różnych ziaren i suszonych owoców), co kosztuje mnie 3,50zł za kilogram !!!- to nie wiele, skoro paczki 350g kosztują nieraz ok. 4zł- wiadomo są i tańsze... diete ich uzupełniam też mokrym pokarmem- wiadomo- owoce i warzywa, raz w tygodniu daję do picia mleko i suchą karmę dla kota(lub psa-najlepiej junior, bo dużo białka- ja daję kocie bo mam kota...)- co 2-3 dni i powiem szczerze- nie wychodzi mnie to drogo. ale wybór oczywiście należy do Ceibie- w sumie w takim ziarnie pszenicznym jest za mało tego wszystkiego czego potrzebują zarówno gryzonie jak i węże- tak czy inaczej trzeba wzbogacać dietę zwierząt karmowych w różne białka i witaminy- co do witamin to są dostępne w paczkach- firma niemiecka "Gemuse"- o różnych smakach- kosztują 5,50zł za 75g- są to dropsy- mi taka paczka starcza na ok 4 miesiące- wiesz to tylko mój pomysł na dietę i nie zmuszam, anie nie namawiam do stosowania tego co ja- po prostu lubię gdy wszystkie moje zwierzęta są w dobrej kondycji fizycznej, jak i zdrowotnej- im zdrowsza karmówka, tym zdrowszy i lepiej rozwijający się wąż....