-
Re: Podłoże Regiusa !!
> Poza tym, jesli ktos prywatnie rozmnozy Regiusa, to to bedzie
> sensacja na skale swiatowa... [...]
> nic z tych rzeczy, bo po prostu to zbyt trudne
Właśnie ośmieszyłaś się na skalę światową, znawczyni od siedmiu boleści.
Gdyby prywatni hodowcy nie rozmnażali regularnie pytonów królewskich, nie byłoby takich ilości odmian, zarówno barwnych jak i wzoru, o udowodnionej dziedziczności. Żebyś i Ty się czegoś dowiedziała, wymienię Ci część z nich - albino (a jakże), caramel albino (teoretycznie t+), whitesmoke albino (wyczesany, ale ma go chyba tylko NERD, linka dam na koncu, bo warto zobaczyć), hypomelanistic (ghost), axanthic (dwie niekompatybilne linie - Joliff i VPI), spider (zredukowany mocno wzór), zwykły pastel i cinnamon pastel, leucistic (widziałaś, Hanka, białego regiusa z niebieskimi lub czarnymi oczami? Są przynajmniej 2 linie, jedna ma oczy niebieskie, druga czarne i inaczej sie dziedzicza), platinum (nie do końca jeszcze wyjaśniony mechanizm dziedziczenia, ale dziedziczne), mojave, i oczywiście famous enough piebald. O krzyżówkach między nimi nawet nie wspominam. A wypisałam wszystko z głowy, mogłam coś pominąć. Nie znam się na regiusach, ale nie tylko Ty jesteś boska.
www.newenglandreptile.com a na forums.kingsnake.com w forum Ball Python są linki sponsorów na górze, to najwięksi hodowcy, a jest od cholery pomniejszych
pozdrawiam, Karla
Uprawnienia umieszczania postów