-
Re: CB ball python:)))
Cóż,
napisz coś więcej o tej nagrodzie - ciekawa sprawa.
Jeśli znasz więcej szczegółów - dogadaj się z Sutherlandami (The Snake Keeper) - możecie się podzielić nagrodą 50/50%. Wiesz - 12500$ piechotą nie chodzi 
Zaszokowałaś mnie, twierdząć że wszystko pochodzi z ferm i importuje się wyłącznie ciężarne samice. Dan Sutherland byłby wstrząśnięty taką wiadomością. Od blisko 15 lat regularnie co roku rozmnaża dziesiątki, jeśli nie setki pytonów królewskich w USA co jest doskonale udokumentowane (m.in. książka i film Dr Mark'a Seward'a - polecam).
Jeśli ktoś tego pokroju co Dr Mark Seward, na podstawie informacji zebranych przez ponad 15 lat rozmnażania tych węży w USA przez różnych hodowców pisze cytuję "It is fortunate that ball pythons are easily bred in captivity, even with our current, incomplete level of understanding." (w wolnym tłumaczeniu: "Na szczęście pytony królewskie łatwo rozmnażają się w niewoli, nawet z naszym obecnym, niekompletnym poziomem zrozumienia tego.") - to chyba można wierzyć 
To jest doskonale udokumentowane - mam w posiadaniu cały film który pokazuje wszystkie kroki, łącznie z filmem USG przedstawiającym rozwój zapłodnionych jaj w ciele samicy i sporo innego materiału który mógłby wstrząsnąć osobą sądzącą że pytony królewskie nie rozmnażają się w niewoli.
A to jest jeden tylko przykład - doskonale udokumentowany. Takich w USA jest dużo więcej. W Niemczech gdzie masz dość blisko również jesteś w stanie znaleźć co najmniej kilku hodowców którzy ten gatunek rozmnażają.
Jeśli to Cię nie przekonuje i nadal uważasz że to wszystko to kłamstwo i spisek - trudno. Może naprawdę zadzwoń do Sutherlandów i powiedz im o tej nagrodzie. Ja przyjmuję udokumentowane fakty i nie zamierzam ich podważać.
Pozdrawiam
Uprawnienia umieszczania postów