-
Re: igła w stogu siana
nie czytalem wczesniejszych wypowiedzi ale w kwestii ucieczki zbozowek jestem dobry
wiec tak zauwazylem ze weze nie uciekaja w pierwszych godzinach daleko od terra-ale moze to tylko u mnie
zazwyczaj schodza na ziemie i siedza gdzies w zakamarkach, pudla itd!!! jesli masz gdzie tam zrodlo ciepla-ja mam agregat z lodowki i on jest cieply-to tam wezyk bedzie sie krecil!!!!!!
zbozowka jest zazwyczaj uparta i na zarcie nie przyjdzie!!!
musisz sprawdzic kazdy zakamarek-ja mialem smiesznie bo po 3 dniach moj waz nie wiem czy ma orientacje w tereniae xzy jak, ale wrocil pod terrarium i siedzial sobie przy szybie i czekal az ktos go wpusci
powaznie obserwuj co sie dzieje przy terra
ja mam jeszcze jeden sposob-jeli mozesz wychlodz cale pomieszczenie i umiesc w jednym miejscu zarowke-waz sie powinien zjawic-ale wchodzac do pomieszczenia musisz zrobic to delikatnie bo te wezyki sa strasznie ekspresowe i nawiewaj w sekunde!!!!!!!!!!!
mi waz nawial w sumie 2 lub 3 razy i bylo malo smiesznie ale doswiadczenie pozostaje-jakbys chcial to wskocz na gg to cos moze wymyslimy!!
to tak w skrocie o poszukiwaniach-pewnie inni tez podziela sie doswiadczeniami i znajdziesz go!!!!!!
Uprawnienia umieszczania postów