Wujek, jezeli mozna to jedna uwaga. Nie kladz pod kabel grzewczy NIGDY styropianu. To jest pomylka na ktorej ja juz sie potknelam. Musialam kafelki zrywac, bo oczywiscie przykleilam kafelki normalnie na klej do glazury. To tez byla pomylka, bo jak kabel mi sie przepalil, to musialam po raz drugi wszystko zrywac.
Chyba pomysl z wkladana szyba jest lepszy. Mozna ja w razie czego wyjac i wymienic kabel.
Co do foggera w ogole nie jestem do niego przekonana. Moim zdaniem urzadzonko nadaje sie tylko jako dekoracja do pustych terrarii. Za bardzo rozpyla wode, w powietrze jest wdychane przez gada z za duza iloscia wody, co prowadzi do chorob pluc. Z tym systemem spryskajacym z biofila faktycznie musze sie mu przyjrzec.

Czy ktos jeszcze ma jakies pomysly, co do zraszania??

Wezyki jedza juz od dawna oddzielnie. Wlasnie dlatego tez chce miec podzielone terra. Wyjmowac je przy kazdym jedzeniu to torszke bez sensu.

Co do ceramicznego promiennika, to widze ze nikt nic innego nie zaproponuje. Szkoda. Mi to z punktu widzenia estetyki, nie odpowiada. Poza tym jakos nie widzi mi sie trzymanie lamp w pomieszczeniu gdzie jest wysoka wilgotnosc. Dlatego wolalabym elektryke zamontowac na zewnatrz terrarium. U gory bedzie siatka wentylacyjna i prze to jakos myslalam puscic oswietlenie. Ewentualnie zrobic otwory na cos w rodzaju halogenow. Tyle, ze te nie dadza mi takiego ocieplenia.