-
Re: MROŻONKI
Hehe. Wydawałoby się że węża łatwo w bambuko zrobić (czytaj: jak pomachasz myszą przed nosem to pomyśli że żywa). A jednak to całkiem niegłupie stworzenia. Moja Regi na żywe myszy to reaguje momentalnie. Niemal od razu po wsadzeniu do terra łapie trop i po chwili polowanie się z reguły kończy. Natomist już kilka razy próbowałem jej tak merdać myszą przed nosem a ona nic, tylko troszkę wystraszona i zdezorientowana (latająca mysz?
) Potem położyłem myszorę przed kryjówką, a wężykówna jak gdyby nigdy nic podeszła, obwąchała ze wszystkich stron i... stwierdziła chyba że jej coś nie pasuje bo sobie poszła dalej. Zresztą podobnie było z żywą myszką którą nieco ogłuszyłem (znaczy myszka była odrętwiała, ale przytomna). Regi ani myśli spróbować. Obwącha, poogląda i wycofa się. Ona musi mieć pokarm ruszający się dość szybko (byle nie za szybko) i tylko na taki reaguje. Wydaje mi się nawet że jeśli np. namierzy gryzonia a ten przez dłuższą chwilę nie będzie się ruszał to wąż rezygnuje z polowania i idzie śmiało przed siebie nie patrząc na to że prawie włazi na tą mysz, która oczywiście widząc ruch momentalnie ucieka :/ Co najmniej dziwne zachowanie
Uprawnienia umieszczania postów