-
Re: Nispotykane Zachowanie u Wąża :|
"ziwerzęciu karmowemu też trzeba okazać szacunek" - prawda i dlatego jest trzymane w dobrych warunkach przed podaniem wężowi. ma czysto w klatca, zawsze wodę i coś do jedzenia. nie zapominaj, że nie każdy podaje wężowi żywy pokarm i cieszy się jak myszka cierpi. nie zapomnij też, że nie każdy potrafi wziąć mysz, włożyć ją do tozby i uderzyć o stół i dlatego podają żywy pokarm. i też nie zawsze mogą na to patrzeć. tak czy owak, jak zabijamy mysz samemu, czy jak wrzucamy ją do wąża żywą, skazujemy ją na śmierć. ja na przykład nie złapałbym myszy za ogon i nie uderzył głową o kant stołu. to jest najskuteczniejszy sposób i naj mniej bolesny dla zwierzaka. ja jednak kiedyś złapałem takiego podrośniętego oseska szczurzego i udzerzyłem jego szyją o kant stołu. kręgosłup się pogruchotał, czaska popękała a szczurek cały czas żył i piszczał. chciałem dobrze dla zwierzaka a on się jeszcze niepotrzebie męczył. potem powtórzyłem tę czynnosć, żeby biedaczek wreszcie padł, ale jego serce dalej biło a on się ruszał. od tamtego czasu powiedziałem sobie, że nie zabiję więcej sam myszy!!! tojest dla ciebie humanitarne???
Uprawnienia umieszczania postów