Mój samiec ok 2-3 kg może mniej może węcej w maju skończy 2 lata
jeśli ten twój boa to samiec w podobnym wieku to obserwój zachowanie pazurków samce w tym wieku zaczynają być aktywne ( a jeśli miał byś samice młodą nawet tego roczną znaczy 04 w pobliżu to sprubuj umieścić ją z nim na kilka godzin w jednym terra i obserwuj ) [ oczywiście nie pozwul na zbytnie igraszki ] i prubują drapać wszystko w pobliżu moze to być sposób na rozpoznanie płci tak sądze !!
Jak kupiłem go w maju 2003 to wydawał się być samica miałem nadzieje że tak będzie , ale po roku zaczeło mi podejrzanie wyglądać zachowanie i długośc pazurków wtedy stwierdziłem ze jest nie andzala jak miało być tylko andżel podejrzenie się sprawdziły na sądowaniu i mam samca
ale tak jak u ciebie niezobaczymy foto ujścia kloaki to nie da się tak na oko no i jak masz info to by się przydało kiedy się urodził bo może to być 2 letni samiec lub 1,5 roczna samica
zgodze się z CoNeV 'em u młodziaków da się rozpoznać płeś po wielkości pazurków bo u samczyków są one już widoczne przynajmniej ja jak własne młodziaki kupowałem to po powrocie do domu potrafiłem sam odrużnić płeć mimo że hodowca poinformował mnie ktury młodziak jest jakiej płci . Moje młode z 04 szczegulnie 1.0 ma widoczne pazurki o dług ok 2mm a samice ok 0 mm lub wcale nie widac