-
Re: Klatka, ogrodzenie dla weza na podworzu
A dlaczego siatka odpada??
wiem ze rużnego rodzaju kleszcze, roztocza i inne świństwa po przechodzą ale chyba by to było najtańsze, ja bym zrobił właśnie z niej tylko pochodził po sklepach np.obi,castorama,itp i poszukał siatki z bardzo małymi oczkami np.10mm wąz głowy nie przeciśnie i nic sobie nie zrobi
a daszek zrobić z plexyczy lub czymś w tym rodzaju częściowo na 1/2 powierzchni tak ze by miały zacienienie.
bo można też całość zrobić z szyb od starych okien ( ja tak chciałem zrobić bo u teściowej w robocie all okna wymieniali i miałem ok 100 szyb, ale zrezygnowałem bo strasznie by się nagrzewało w słoneczne dni ) pozbijać /posklejać kitem i stwożyć coś na wzór woliery . ale to by troszeczke drogo wyszło jak ktoś nie ma starych okien,szyb
jak już by stało to walnąć jakieś konkretne drzewo lub nawet całośc postawić wokuł jakiegoś drzewa i by wyglądało super 
jest tego kilka minusów: jak by był wiatr na dworzu to strasznie będzie tam wiać i przeziębienie gwarantowane, mnustwo owadów i wszelkiego robactwa
, no i strasznie dużo zapachów zwierząt np. psy, koty, ptaki, itp które by mogły powodować zdenerwowanie u podopiecznych 
ja miałem już wszystko przygotowane do tego typu woliery jak chciałem postawić u siorki koło chaty pomieszczenie oczywiście murowane do hodowli węży
ale szwagier zaczoł w tym miejscu budować garaż 
i plany poszły w kubeł :/
Uprawnienia umieszczania postów