Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Wątek: Co to jest???-Prosze o pomoc!!!

Co to jest???-Prosze o pomoc!!!

Jarek Zajączkowski
    Guest

Re: Co to jest???-Prosze o pomoc!!!

To wygląda na ślady krwi. Jak wyglądają odchody? Czy okolica kloaki jesy obrzękła? Czy wąż był badany w kierunku pasożytów jelitowych? Powinieneś pokazać gada lekarzowi. Polecam siebie.....
    tel: 0698-82-15-20.

Według mnie to tylko fragmenty " sperm plugs". U mnie na wylinkach wszystkich samców są one nieraz widoczne. Niech zgadnę- ta zbożówka ma w granicach 55-70 cm? Po prostu po raz pierwszy się wyraźnie pojawiły.
    Oczywiście nie zaszkodzi pokazanie gada lekarzowi, ale pewnie wszystko będzie w porządku.

kał wygląda normalnie tak jak zawsze nic dziwnego w nim nie zauważyłem , kloaka tez wygląda na normalną ani powiekszoną ani opuchnietą. a zbożówka ma mniej wiecej 85 cm

Dodam ze pomiedzy tymi plamkami była taka żółtawa maź. Czy moze to być sperma??

To może być sperma, zwłaszcza jeżeli ciągnęła się za tymi tworami.

Jarek Zajączkowski
    Guest

Tak to może być sperma choć jest inaczej zabarwiona . Niestety przy brązowo- czerwonych plamach bywa też krwotoczna biegunka. Jeśli kał jest normalny - zbadaj go na pasożyty jelitowe

Conqueror
    Guest

To jest normalne... u mojego gada jest tak za każdym razem... Cholera... tylko teraz wiem co to jest i mój wężyk to samiec a nie samica jak myślałem... Robi się coś podobnego u samic....?

Uprawnienia umieszczania postów