-
Co to jest???-Prosze o pomoc!!!
-
Re: Co to jest???-Prosze o pomoc!!!
To wygląda na ślady krwi. Jak wyglądają odchody? Czy okolica kloaki jesy obrzękła? Czy wąż był badany w kierunku pasożytów jelitowych? Powinieneś pokazać gada lekarzowi. Polecam siebie.....
tel: 0698-82-15-20.
-
Według mnie to tylko fragmenty " sperm plugs". U mnie na wylinkach wszystkich samców są one nieraz widoczne. Niech zgadnę- ta zbożówka ma w granicach 55-70 cm? Po prostu po raz pierwszy się wyraźnie pojawiły.
Oczywiście nie zaszkodzi pokazanie gada lekarzowi, ale pewnie wszystko będzie w porządku.
-
kał wygląda normalnie tak jak zawsze nic dziwnego w nim nie zauważyłem , kloaka tez wygląda na normalną ani powiekszoną ani opuchnietą. a zbożówka ma mniej wiecej 85 cm
-
Dodam ze pomiedzy tymi plamkami była taka żółtawa maź. Czy moze to być sperma??
-
To może być sperma, zwłaszcza jeżeli ciągnęła się za tymi tworami.
-
Tak to może być sperma choć jest inaczej zabarwiona . Niestety przy brązowo- czerwonych plamach bywa też krwotoczna biegunka. Jeśli kał jest normalny - zbadaj go na pasożyty jelitowe
-
To jest normalne... u mojego gada jest tak za każdym razem... Cholera... tylko teraz wiem co to jest i mój wężyk to samiec a nie samica jak myślałem... Robi się coś podobnego u samic....?
Uprawnienia umieszczania postów