-
Re: Tygrysi jako pierwszy
zastanowie sie jeszcze nad tą decyzja. jaka to jest różnica czy hoduje b.c.c. czy tygrysa. przeciez nad jednym i drugim trzeba poswiecic duzo czasu. do studiow jeszcze mi daleko. a co do pomyslu kupna najpierw malego węża, potem wiekszego, potem jeszcze wiekszego a na koncu tygrysa to juz wogole nie jestem przekonany. sory bardzo ale nie jestem w stanie trzymac w mieszkaniu np. takiej listy:
- zborzówka (jest mala, nie jest wymagajaca, jest polecana dla poczatkujacych)
- regius (jest troche wiekszy, tez jest polecany dla poczatkujacych)
- tęczówka (wąż troche wiekszy, bardzo ładny, polecany dla poczatkujacych)
- constrictor (wąż dość spory, niektórzy ludzie nie chcą go rzymać ze względu na rozmiary )
- a na koncu dopiero tygrys (wymarzony, duzy pyton)
Może według Morbiusa trzeba zacząć od urodzenia chodować węże żeby sie wyrobic w jednym życiu bo zanim pozostałe węże mi dorosną to faktycznie tygrysa może bym mógł sobie kupić przed emeryturą. Może dla Ciebie to jest wymarzony okres do hodowli 5-metrowego pytona. Jeżeli każdy bedzie zaczynał od zborzówki i leciał według takiej (lub dłuższej) listy to nie mamy co liczyć ze w Polsce rozwinie sie terrarystyka przez najbliższe 100 lat. zdanie zmienie jak ktos mi wreszcie poda taki powód na który nie bede mial wytlumaczenia i powie mi co można zrobić zeby terrarystyka sie rozwinela hodujac zborzówki. jezeli ktos nie czuje sie na silach zeby podyskutowac (nie kłócić!!) to zapraszam. do tej pory na szczescie nie ma kłótni
Uprawnienia umieszczania postów