-
Re: żółw czerwonolicy - pytania
Zwracam Honor Panu Łukaszowi...... i mam nadzieje ze nie bedzie Pan mial do mnie urazy.
Nimniej jednak nie zgadzam sie z pana teoriami odnosnie zywienie gadow, moze nie mam az tak wielkiego doswiadczenia, ale zgadzam sie tutaj z "egro 44", Zołwie nie sa glupie i nie zabijaja dla przyjemnosci. Wiadomo ze w naturze nie kazde polowanie sie uda, ale wtedy zolw nie bedzie chodzil glodny, tylko przekonsi sobie cos co mi nie ucieknie roslinke, slimaka, jakies laryw owadow, czy co tam jeszcze jest..... chyba nie wierzy Pan w To, ze zolw bedzie czekal 3, czy 4 dni na nastepny posilek..... Moje pupile szybko rosna, ale nie maja rzadnych oznak deformacji, a wrecz przeciwnie, rosna i rozwijaja sie bardzo dobrze. Sa nadzwyczaj zywiolowe, a samiec juz od dawna odprawia tance godowe nad samica mimo iz nie ma skonczonego roku. Gdy wczasei zmiany wody w terarium oddziele gady na jakies 30 minut, to gdy tylko sa razem zaczyna taniec godowy, wlazi samicy na skorype podwija ogon .... i ....... nie odstepuje jej na krok przez wiele godzin....
Pozdrawaim
Pa-Pa-Patrykowski
Uprawnienia umieszczania postów