-
Re: Żółw-zwierzę...no właśnie, jakie??
ludzie ratunku.....minutę wcześniej napisałem posta o tym:
ja może mam żółwie greckie, ale wymaganiowo są podobne do stepowych, powtarzam po raz tysięczny, ŻÓŁW TO ZWIERZE TERRARYJNE A NIE PODŁOGOWE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Gdyby patrzeć na świat kątem żółw żyje na podłodze to również takie zwierze jak agama brodata by mogła, ponieważ wymaganiowo jest prawie identyczna do żółwi lądowych, ja dla swoich greckich mam 2 terraria, w jednym siedzi samiec a w drugim samice :-). Też znałem przypadek osoby która miała żółwia przez kilkanaście lat i z niczego jej zmał, a żył na podłodze......
Na podłodze jest dużo substancji niezdrowych dla żółwia, temperatura i wilgotność jest zła, żółie pewnie się ślizgają na podłożu, nie ma promieniowanie i milon innych powodów, w naturze żółwie podruzują, ale nie należy tego interpretować jako to że potrzebują na przymus dużo ruchów, terrarium im wystarczy, oczywiście raz na ydzien na godiznkę można je wypuścić, a naprwdę duzo ruchu (zdrowy przede wszystkim) można mu zapewnić w ciepłe dni w terrarium ogrodowym. Poza tym żółwie w naturze podrózują w poszukiwaniu pożywienia i partnerów do godów, uważam, że minimalnie za małe terrarium jest lepsze od żadnego.
Odpowiedz
Uprawnienia umieszczania postów