-
Re: Moja Agatka.
W takim razie to ja wykazałem sie niewiedzą. Proszę więc prześlijcie zdjęcie normalnego zdrowego żółwia stepowego na forum lub mój adres. Ja swojego dostałem od kumpla (i nie ma on całkowicie gładkiego pancerza, pomiędzy poszczególnymi łuskami są bruzdy) niestety nie widziałem u nikogo znajomego żółwia stepowego z gładką skorupą. A co do oczu hmmm... wydaje mi się, że mój ma zdrowe oczy, a niestety nie widzę wyrażnej róznicy pomiędzy oczami mojego zwierza, a oczami na zdjęciu Agatki (faktycznie mój nie ma takich wałkowatych krawedzi, ale co to jest ten wysięk?) Swojego gada mam od paru miesięcy o przez ten okres staram się żeby było mu jak najlepiej. Dotychczas był w stanie snu zimowego (kumpel tez trzymał go głównie na podłodze i na jesień gdzy ochładzało się po prostu zasypiał po kaloryferem aż do lutego)
Gdy wziąłem od niego żółwia to teraz mieszka w terrarium i ma nieco cieplej niż w domu to się obudził. Codziennie lub co 2 dni go kapię w letniej wodzie(podczas kąpieli pije wodę). Karmie go warzywami i owocami głównie i podaje mu witaminy. Wydaje mi się ze mu lepiej w terrarium niz u kumpla na podlodze. Ale może tez robię coś zle w takim rzie proszę o pomoc
pozdrawiam
domel
p.s. Aleksadro keep smiling i nie złość się po przeczytaniu kazdego postu
jeśli kochasz zwierzęta i chcesz pmóc to napisz do kogoś kto wg.
Ciebie żle robi jeśli jest to osoba odpowiedzialna to weżmie sobie to
do serca a jesli nie to Twoja złość nic nie pomoże
Uprawnienia umieszczania postów