Niestety, zdjęć ukazujących całe terraria nie posiadamy. Mogę Ci je opisać a raczej to większe, bo mamy dwa. W jednym mieszkają dwa żółwie- samiec i samica- a w drugim 6,4-cm. samczyk.Po długim zastanawianiu się i zasięgnięciu porady u naszej weterynarz postanowiliśmy zrobić jednak całe szklane terraria. I teraz jestem sobie za to wdzięczna bo nie ma problemu z utrzymaniem czystości. Jest to więc szklane terrarium szerokości 70cm i długości 120 cm. Jest stosunkowo niskie (35 cm), co zapewnia odpowiednią wentylację. Niczym go nie przykrywamy. Nad terrarium zamocowana jest świetlówka (niedługo będą dwie wiszące od sufitu, ale to jak sie przeprowadzimy, mamy tez trzy lustrzanki, czterdziestki, zimą zobaczymy, może trzeba będzie więcej. Nie mamy kabla grzejnego, bo zupełnie nie jest nam potrzebny. Około 1/3 terrarium jest wyłozona płaskimi kamieniami, jest w niej tez basen (dośc cięzka, niska misa z czegos porcelanopodobnego), pozostała częśc to siano. A propos podłoża spotkasz różne opinie, wg naszego doswiadczenia dla naszych żółwi najlepsze jest sianko i trawa bo moga je bez ryzyka zjadać. Jest jeszcze duzy korzeń przy jednej ze ścian.
Całe terrarium jest oklejone fototapetą z różnymi roślinami i kamieniami. Małe terrarium dla najmłodszej pociechy wygląda podobnie.
Uff, znowu się rozpisałam, to ryzyko pytania mnie o coś)))

Pozdrawiam
Natalia