-
Re: karmienie poza akwarium
Ja mam na razie akwa 53x28x30 gł. wody max.20 cm.(w planie mam zrobienie ok 115x64x50 i gł. wody 30cm), dwa czerwonolice >8cm karapaksu (maluszki jeszcze.....) i filtr zewnętrzny kubełkowy z AquaEl FZK-1 o wydajności 440 l/h z gabką,ceramiką oraz węgiel zmieszany z grysem amonowym, ( nie polecam tego filtra ciężki w obsłudze, brak zaworów i zbyt mała wydajność przy większym akwa, lepiej dołożyć pare zł. i kupić z Hagena Fluval'a 204 lub 304 co zrobie przy większym akwa) Przy moim narazie małym akwa spisuje się b.dobrze (chodzi mi o filtracje wody), ostatnio wode zmieniałem z gruntownym czyszczeniem całego akwa 21 grudnia 2003r. co drugi dzień dolewam litr wody (tyle mi wyparuje) a gąbke w filtrze płucze raz na tydzień z całego tego syfu podniesionego z dna jaki zaciągnie gdy gadzinki przekopują kamyki....w poszukiwaniu jedzonka.. (głodomory..) Jak na razie wode mam klarowną i NIE ŚMIERDZI!!! (co niektórzy mi w to i tak nie uwierzą, ale trudno kto chce może przyjechać i sam sprawdzić nie mam powodu aby wypisywać kłamstw) Aha i jeszcze jedno za niedługo będe musiał wyczyścić akwa bo zagościły na kamyczkach i szybie zielenice... i co najważniejsze w tym samym akwa karmie moje gadzinki nawet wątróbką która jak wiadomo syfi wode jak cholera!( oczywiście wszystkie nie zjedzone resztki jak najszybciej wyławiam)
Uprawnienia umieszczania postów