Witajcie żólwiarze.

Ja uzywam swietlówek repti gloo 8.0, . Oczywiście tak jak wcześniej tu juz mowili trzeba je zamontowac max do 35 cm i niezapomniec o odbłyśnikiach.
Najtaniej je kupisz w sklepie internetowym www.um-um.pl (przynajmnie tak mi sie wydaje). Z ta marchewką to nie przesadzaj chodź ma duzo wit A to jest bogata w kwas szczawiowy ( wyczytałam to w Encyklopedii Terrarystki),a jesli to prawda ,bo niestety nie sprawdzałam, to dieta z tej marchwi (jesli one ją tylko jedzą) nie jest zbyt zdrowa. Kwas szczawiowy zmniejsza zawartośc wapnia w organizimie.
Jes.i nic nie chą jeść to spróbuj namoczone płatki owsiane,,moje za nimi przepadaja , no i z włoknistych została CI tylko cykoria ( pekińksa też jest o.K) , niedługo na szczęście wiosna ,wtedy żarcia jest pod dostatkiem i UV w kazdym wymiarze też. spróbuj tak ja Natalia już pisała z kiełkami,, a w siechach kupisz nawet cukinie ( 1 szt nie powinna ICę drogo kosztowac 3 zł) Umyj ja starannie i nie obieraj z zielonej skórki,bo to własnie ona będzie wabikiem
Zycze powodzenia
aleksandra