-
Re: Zolw czerwonolicy w stawiku ogrodowym-temperatura
Przy okazji przesle ich zdjecia. Narazie nie mam aktualnych zdjec, a nie mam swojego aparatu wiec troche to moze potrwac.
Z tego co wiem zolwie wodne sa miesozercami, ale rowniez roslinozercami, a wiec karma dla nich powinna zawierac elementy roslinne i zwierzece. Karma dla psow rowniez zaweira te skladniki.
Zarowno dla zolwi i dla psow, potrzebne jest bialko zwierzece, a takze najrozniejsze witaminy i wapno.
Niewiem,czy proporcje sa identyczne dla zowli i dla psow, jednak karma dla psow zawiera wszytskie niezbedne do zycia zolwi skladniki odzywcze.
Powiedz, dlaczego sugerujesz,ze maja miec zniszzcona watrobe - z powodu jakich skladnikow? Ja az tak sie na zolwiach nie znam , tylko korzystam z rad specjalistow i z obserwacji wlasnych. Jak na moje oko wszytsko wydaje si ebyc ok, ale byc moze masz jakies konkretne zastrzezenia, co do poszczegolnych skladnikow psiej karmy ?
Wydaje mi sie,ze gdyby mialy zle warunki,to zolwica nie skladala by jaj - niestety do wody, poniewaz nie mam dla nich odpowiedniej wysepki z torfem itp.
Pozatym wydaje mi sie,ze problemy z watroba - o ile by sie pojawily - daly by o sobie znac juz pare lat temu, wiem jak jest w przypadku psow - objawy chociazby w odchodach itp. Mysle,ze u zolwi byloby podobnie.
Ale bardzo chcetnie wyslucham Waszych rad, w koncu po to tutaj napisalam 
Pozdrawiam
Uprawnienia umieszczania postów