-
Re: zarowka z UVB
Witam,
Osram Ultra-Vitalux na pewno znajdziesz w firmie-hurtowni "Koma", Gdańsk, ul. Piastowska 13, tel. 554-17-43, za ok. 139zł.
Musisz pamiętać, że Ultra-Vitalux jest bardzo silnym źródłem ultrafioletu (i ciepła, ma toto 300W), trzeba się z nim obchodzić bardzo starannie, a jeśli chcesz używać w terrarium (zamkniętym), musi ono mieć spore wymiary. Z uwagi na swoją moc (ze zbyt małej odległości łatwo można doprowadzić do poparzenia zwierzyny) użytkowanie tej lampy sprowadza się w większości przypadków do niedługiego okresu w ciągu doby.
Świetlówki kompaktowe możesz kupić (jak już podał dr Robert) w sklepie internetowym Colisa <a href=http://www.colisa.com.pl>www.colisa.com.pl</a>, możesz się z miłym panem z tego sklepu umówić na odbiór osobisty z pominięciem wysyłki (w Sopocie). Nie zwracałem na to bacznej uwagi, ale być może taka świetlówka przemknęła mi koło nosa w sklepie zoo w Geant-Osowa przy trójmiejskiej obwodnicy. Myślę, że nie we wszystkich, ale w wielu innych sklepach też pewnie by się znalazła.
Pozdrawiam
Uprawnienia umieszczania postów