1 koło Zoo

2 sa gotowe witaminy w płynie i mieszanki wapnia też gotowe ( w każdym większym zoologiku je znajdziesz )

3 oj z tym podłożem to były dyskusje ( na pewno nie materiały pylące, torf też odpada z podowu że szybko wysycha i pyli a duża wilgotnośc u stepowego nie jest wskazana) moge powiedziec że na pewno sianko od biedy to i kora co do piasku czy ziemi to powiem tylko tyle że u mnie jest mieszanka tego i gdzie niegdzie sianko ale tylko po to by miały sie gdzie zagrzebywać

4 żarówki z UVB ( dające ciepło ) i świetlówka z UVA i UVB dla zdrowego funkcjonowania żółwia do kupienia w większych zoologikach
serio świetlówka ma działac tylko 10 min dziennie ????? może o kwarcówce mówisz?świetlówka dla stepowego to znacznie zdrowszy wariant

5 tak to sen zimowy który starszym żółwiom jest bardzo potrzebny ( u mnie w chłodniejszym miejscu zagrzebały sie dwa żółwie i od tygodnia nie wychodzą zaś trzeci mimo wszystko nawet jak nie ma włączonej lampy biega jak wściekły więc każdy żółwi inaczej do tego podchodzi)

6ja zraszam co 4-5 dni ale tylko po to by ziemia i piasech nie przesły i nie zaczęły pylić ale nie można przesadzać bo stepowe mogą mieć problemy z grzybica przy zbyt dużej wilgotności

pozdrawiam ( jak napisałam coś błędnie to proszę o poprawienie :P )