-
Re: oświetlenie UV
To świetny pomysł o hodowaniu roślin i rybek razem z żółwiem . Mojemu akwa dodaje to 50% urody, Najlepiej abys zainstalowała bimbrownie lecz nie jjest to konieczne rybki to zyworodki najlepiej gupiki i mieczyki bo sa tanie mnożą się jak baktarie i są mało wymagające no i na dodatek szybkie i uciekają przed drapieżcą. Pamiętaj jezeli masz zamiar trzymać 2 żólwie to rybki odpadają zupełnie poniewaz będą ze sobą konkurować i bez potrzeby mimo że będą syte zjedzą co do jednej nawet w dwa dni. Zauwaz jeszcze ze ryba niepokojona i zestresowana szybko umiera dlatego powinnaś miec sporo kryjówek ostatexcznie jedną ale pożądną(ja uzyłem czaszki) Polecam multum wgłębki ale jest troszeczke dokuczliwa w przypadku jak karmisz gadzinke bo proszek po pogryzionej karmie i wszystkie resztki się w nią wplatują i robi się bałagan. Polecam odgarnienie w jeden róg całej wgłębki i podawanie reką pokarm żólwiowi. Wgłębka jest wspaniałym miejscem na kryjówki dla narybku ale pamiętaj aby mieć zawieszony kojec do którego odłowisz nardzone rybki ponieważ w akwa jest tyle zagrożeń (nawet filtry i sam żółw) że po tygodniu z 50 sztuk zostanie ci jedna ja tak miałem ! TGeraz mam kojec i mi wspaniale rosną mam aż 60 młodych! I niedługo cała ławica bedzie frówać po akwa( moja zółwica olewa rybki i wgłębke choć kiedyś atakowała jak miała koleżanke)
Uprawnienia umieszczania postów