-
Re: polowanie na rybki...
wiem, że będą walczyć dlatego trzymam je razem tylko do pewnego momentu i zapewniam im jak najwięcej kryjówek. Już walczą i to czasem bardzo brutalnie (raz musiałem je rozdzielać) ale tylko w czasie karmienia, dlatego rozdzielam im pokarm i zawsze jestem przy tym obecny. Poza karmieniem siedzą zagrzebane w piasku i nie przeszkadzają sobie wzajemnie. Nie zmienia to faktu, że dwa będę musiał sprzedać albo oddać bo nie stać mnie na utrzymywanie trzech dorosłych okazów w osobnych akwariach biorąć pod uwagę, że mam zamiar na jednego przeznaczyć akwa o rozmiarach 120x60x60. Jak narazie mieszkają w ok połowę mniejeszym ale mają dopiero po kilka cm w karapaksie. Co do tragedii to już jeden ma odgryziony kawałek miękkiej części karpaksu ale w takim stanie już do mnie dotarł. Pozatym są zdrowe, mają niesamowity apetyt i każdy z nich ma inny temperament. Dla ciekawostki powiem, że ten z obgryzionym karpaksem mimo iż jest najmniejszy, jest najśmielszy i najbardziej zadziorny z całej ekipy ;-) Pozatym wszystkie trzy są wielkimi fanami Death Metalu ;-)
Uprawnienia umieszczania postów