-
Re: mój żółw ma krzywice
juz zmieniłam. daje dużo marchewki.dziś ide do weterynarza. naprawde nie da sie tego wyleczyć? bo żółwik już dostawał dwa zastrzyki domięsniowe, ma witaminy i weterynarz mówił, że wystarczy dawać te witaminy i pancerz będzie twardszy. dobrze ze jest to forum. to nie jest tak,że ja sie nie opiekuje. przed kupieniem czytałam wiele ksiązek o żółwiach lądowych. no ale niestety. bo ogólnie to żółw jest bardzo ruchliwy, chętnie je. wczoraj rozmawiałam z ojcem, chyba go namówiłam na nowe terrrium. mój ojciec mówi ,że żółw wcale nie ma krzywicy i że sobie wmawiam. no ale nie moge też zwalać winy na niego. widocznie za mało tych książek przeczytałam. ale ciekawe jest,że podczas wizyt kontrolnych weterynarze(a było ich trzech) zawsze mówili,że mam pięknego i zadbanego żółwia.dopiero ostatnio jak sie wprost spytałam czy mój żółw nie ma krzywicy(nie byłam pewna) to dopiero weterynarz zbadała i powiedziała, ze tak. jak sie ma żółwia od 7 lat i codziennie sie nim zajmuje po kilka godzin to trudno zauważyć zmiany. dobra stało się, musze postępować racjonalnie.zmienie diete,wzbogace ją,nadal będe podawać witaminy, kupie duże terrarium (100 na 60) i będe odwiedzać weterynarza co dwa tygodnie. nie wiem co jeszcze moge zrobić.
Uprawnienia umieszczania postów