-
Re: Ogrzewanie terrarium ptasznika
dobrze wiem ile co kosztuje,ale jak zaznaczylem jest wiecej miejsca nie ogrzewanego gdzie moze sie zakopac w ziemie z torfem,no coz ona tego nie robi bo nie musi.Zaznaczam ze moja chata jest zimna i zarowka nie moze rozwiazac problemu ogrzewania w terarium.Kabel jest odpowiednio ulozony regulowany termoregulatorem i wiecej jest wylaczony niz wlaczony a przyczyna jest fakt iz w cyklu dobowym 12 godz. swieci 15W zarowka lustrzanka, tak wiec kabel wlacza sie tylko w newralgicznych mometach,mam nadzieje ze wyjasnilem cala historie mojego ogrzewania podlogowego.... Jak beda jeszcze jakies watpliwosci to chetnie wyjasnie.Chcialem jeszcze zaznaczyc ze moja G.R. jest gorskim pajaczkiem i kiedy swieci sloneczko niestety ziemia rowniez sie nagrzewa chyba to oczywiste...Moja ola ma norke gdzie nie ma mowy o ogrzewaniu podlogowym...wspomne jeszcze ze ma okolo 3 lat i ma jakies7,5cm oczywiscie bez lap a terrarium jest dwa razy wieksze niz sa tu omawiane tzn.50/30/30..dl./szer./wys. lazi po calym i nie ma problemu z upolowaniem zdobyczy...jednym slowem czuje sie doskonale widac to po zachowaniu....
Pozdrawiam wszystkich terrarystow
dantess
Uprawnienia umieszczania postów