-
Re: Pare pytan dotyczacych Psalmopoeus'a cambridgei
Mam kilka tych pajączków więc myśle,ze Ci pomoge.Co do ogrzewania to ja mam temperature pokokową-ale u mnie to 25 stopni. Radze Ci go dogrzać (ale nie jest to konieczne),ale uwazaj z żarówką-możesz go przesuszyć więc cześciej zraszaj terrarium. co do wilgotności to kup najlepiej higrotermometr-pokazuje jaka jest wilgotność i temperatura.Twoje terra może być troche za duże-chodzi o to,że pajączek może mieć tródności z znalezieniem pokarmu-ale jak mu podasz odopwiednio to będzie ok. Zwróc uwagę czy nie ma zbyt dużych szczelin-cambridgei sa mistrzami ucieczek! Zdziwiłbyś się przez co mogą się przecisnać! najlepiej dorzuć mu kawałki kory itp-zeby miał na czym gniazdo zbudować.Co do zakopywania nie boj się-najprawdopodobniej wychodzi tylko w nocy-to sa wierzątka nocne i tego nie widzisz.Zraszaj dosyć czesto-ale noe rób błotka0jak mowiłem najlepiej kup higrotermometr. i trzymaj wilgotność ok70-80%. Lepiej nie bierz na ręke-po co? Jest bardzo szybki i z złapaniem są tródności. Co do agresywności to zależy od pająka-ja mam bardzo łagodne.Ale znam też posiadaczy agresywnych.
Jak ukąsi to lepiej idż do lekarza-nie wiadomo czy nie jestaś uczulony.
Pozdrawiam
Uprawnienia umieszczania postów