HeY!!)))))))))
Ja tam osobiscie uwazam ze kendziorka zawze mozna sobie kupic. Na poczatek polecam poczytac opis gatunkow a jesli finanse nie takie slabe to kup sobie dostepna nawet na forum "sprzedam" ksiazke Cieslaka pt Pajaki Ptaszniki" z serii hobby - koszt 20zl. Poczytaj i zastanow sie czy jestes w stanie zapewnic pajakowi takie warunki jak w ksiazce podaja. Jesli tak to mozesz kupic sobe np B.Albopilosum, G.Rosea lub B.Smithi no chyba ze H.Lividum ;]. Zartuje! wszystkie ktore podalem oprocz H.Lividum sa ok. Gatunki te sa dosyc lagodne i sa zalecane dla poczatkujacych. Musisz liczyc sie z kosztami mysle ze ok 150-200zl max. Co do przekonywania starszych!! hmmm ja po prostu kupilem a pozniej im o tym powiedzialem!!) No ale nie kazdy tak moze wiec sprobuj przekonywac ze na bank bedziesz sie nim zajmowal, ze nie jest grozny, itp itd. Na forum Terrarystyka.pl tez ktos mial taki problem ze nie wiedzial jak przekonac rodzicow a teraz juz sam ma pajaka!! Poszukaj tam w starszych postach. No nie wiem ale mysle ze to Ty powinienes wiedziec najlepiej jak ich przekonac.
) Glowa do góry i powodzenia ps nie daj im szybko za wygrana bo to jest piekne hobby i nie zamienilbym go na zadne inne. (jednym slowem gra warta zachodu)
Powodzenia!!

)))))))))
Odpowiedz z cytatem