-
Re: wasza przygoda:)?
Moja przygoda z ptasznikami zaczela sie rok temu w lipcu dokladnie 16 lipca 2001 r. Pajakami interesowalem sie od kiedy tylko pamietam czyli tak mniej wiecej 7 rok zycia. Wtedy fascynowaly mnie te zwierzeta, jednak nie przyszlo mi do glowy ze mozna je hodowac a nie mowiac o tym ze mialbym miec w domu ptasznika. No wiec rok temu w lipcu bedac na wakacjach uparlem sie ze chce miec ptasznika, i ojciec od razu mi na to zezwolil, z matka bylo gorzej ale udalo sie. 16 lipca po powrocie z wakacji pojechalem do sklepu zoologicznego i kupilem sobie B.albopilosum po 3 wylince. Jak sie okazalo jest to samiec i co ciekawe ostatnia wylinke przeszedl 16 lipca 2002 roku. Od kiedy kupilem sobie ptasznika pajaki zaczely mnie coraz bardziej pociagac, wiec postanowilem kupic kolejnego. Bardzo podobal mi sie G.rosea i go kupilem. POdczas zakupy byl po 3 wylince a teraz jest juz po 5. Kolejnym pajaczkiem byl B.albopilosum po 1 wylince lecz podczas wylinki zdechl
Po miesiacu od zgonu postanowilem zajac sie bardziej wymagajacym ptasznikiem niz B.albopilosum i G.rosea, wiec kupilem 2 sztuki A.metallica. Niestety jedna z nich zdechla a druga jest u mnie od 3 wylinki i ostatnio miala wylinke nr 5. Ostatnim z moich pupili jest A.versicolor. Kupilem go we wrzesniu i byl wtedy po 1 wylince a teraz jest po 3.
Teraz szykuje sie Lasiodora cristatus 
Pozdrawiam
Uprawnienia umieszczania postów