-
Re: pajęczyny
Zalezy, co masz na mysli mowiac "fajne".
Brachypelma albopilosum pokrywa malutka warstewka pajeczyny dno terrarium, a nawet nie jest to warstewka, tylko pojedyncze nitki pajeczyny.
Wiec fajowej pajeczyny to on nie zrobi.
Poza tym wybacz, ze sie alienuje, ale wkurza mnie haslo: "wyszkolilem moja lividum na morderczynie".
Z tego, co piszesz, to na to wyglada, ze niepotrzebnie stresujesz pajaka, bo on sam z siebie by nie zaatakowal. Wierz mi, ale widzialem lividum i atakowala TYLKO podczas spryskiwania (kiedy zablakane krople wody przez przypadek spadly na nia), TYLKO podczas sprzatania i TYLKO podczas przenosin (kiedy wpadla w totalny szal). wiec odradzam stosowanie takich praktyk, bo lividum to nie resorak, tylko mocno jadowite, tropikalne zwierze, do ktorego ja sam bez potrzeby sie nie zblizalem i nie otwieralem jego terra.
W sumie mam nadzieje, ze to co napisales tyczylo sie jej charakteru i jej zachowania podczas tak rutynowych czynnosci, takich jak sprzatanie, czy zraszanie (itp.), bo jesli denerwujesz pajaka penseta/dlugopisem/czyms tam tylko po to, zeby zobaczyc, jaki ten pajak jest straszny (a zwierze sie przy tym bardzo stresuje), to pozdrawiam...
Mam nadzieje, ze sie nie obrazisz za ten komanterzyk, ale zrobilo mi sie szkoda (mam nadzieje, ze niepotrzebnie) tego pajaczka 
Uprawnienia umieszczania postów