-
Re: HoRRoR na eBay'u
To czy ktoś takie rzeczy toleruje czy nie to już jest sprawa indywidualna. Ja osobiście jestem za zabijaniem zwierząt tylko w celach konsumpcyjnych i to nie tych biedaków które żyją w ciasnych klatkach.... Już lepiej mają chyba te przebite szpilką pająki niż kurczaki zyjące w klatkach nie dających im mozliwości swobodnego obrócenia się wokół własnej osi. Czlowiek zawsze niszczył i niszczyć będzie srodowisko w którym żyje. Mi się nigdy nie podobaly przebite motylki czy żuczki, bo wiem że z regóły giną one własnie z powodu "ozdóbek". Ja sam preparuje owady, ale tylko te martwe.
Sam siebie nie uważam za świętego w tych sprawach, gdyż codziennie karmie moje zwierzaki żywymi owadami a nawet małymi rybkami (nerodia), które wczeniej żyją jedank w przyzwoitych warunkach. Decydując się na posiadanie zwiewrzęcia trzeba się z tym liczyć...
Takie przebite pajaki to szczerze mówiąc nie są dla mmnie "brzydkie" tylko w sensie moralnym ale także dosłownym... Co jest ładnego w takim sztywnym brzydalu z nienaturalnie wypchanym odwłokiem???
Żywe ptaszniki dają człowiekowi wiele ciekawych doznań, a taki trup??? Zresztą nie można tu mówić że uśmiercenie pająka jednoznaczne jest jego hodowli. Terrarysta z regóły stara się rozmnożyć swoje zwierze co daje nowy materiał innym terrarystom przez co pająki nie są już odławiane w takich ilościach.
Uprawnienia umieszczania postów