Witam!
Hmmm...a więc po kolei...
Ad 1. To, że Twój pająk nie chce jeść od 3 dni..cóż...heheheh...poczytaj sobie starsze posty, dowiesz się ile ptasznik może nie jeść bez szkody oczywiście dla jego zdrowia))../długo...nawet kilka miesięcy/
Ad 2. Trudno powiedzieć../myślę ze tylko Twój pająk zna na to odpowiedź..
)))/
Ad 3. Pająki nie "przepadają" za światłem...niejako z definicji...więc światło, zwłaszcza w nocy, jest zupełnie zbyteczne...żeby nie powiedzieć, że to może zakłócać pająkowi jego funkcjonowanie i być może dlatego Ty niecierpliwisz się, że nie zrobił do tej pory "gniazda"..Aha ZABIERZ go od kaloryfera!!!! To zły sposób na ogrzewanie terrara /trudne do przewidzenia skoki temperatury i łatwo sobie pajączka zasuszyć/..lepiej zainwestuj w jakąś żarówkę..najlepiej czerwoną../to też było na Forum pisane tysiąc razy
)/ ptaszniki NIE WIDZĄ widma światła w zakresie czerwieni...wtedy będziesz mógł do woli obserwować go nocą, nie przeszkadzając mu w tym w żaden sposób..dla niego będą to istne "egipskie ciemności"..
)))
Pozdrawiam
Pablos

))../długo...nawet kilka miesięcy/
/myślę ze tylko Twój pająk zna na to odpowiedź..
)/ ptaszniki NIE WIDZĄ widma światła w zakresie czerwieni...wtedy będziesz mógł do woli obserwować go nocą, nie przeszkadzając mu w tym w żaden sposób..dla niego będą to istne "egipskie ciemności"..
Odpowiedz z cytatem