-
Re: Okieuznanie spajdera
Dokladnie.
Najlepiej jest "prosto z mostu" podac rozmiary glowotulowia i odwloku, bo po co pozniej wprowadzac zamieszanie. Co do brania na reke, to nie robie tego, chyba, ze przy przenoszeniu, ale i to nie jest konieczne, bo numer ze sloikiem i kartka zupelnie wystarczy 
Co do vagansa, to lepiej go nie brac 
Juz nie wspomne, ze takie "okielznanie pajaka", przez wziecie go na reke, to dla niego ogromny stres, zmiana wilgotnosci i temperatury, ukaszenia tez nie naleza do przyjemnych. A co do mocnych wrazen, to ja mam mocne wrazenia, jak odpalam Bg2, lub jak jezdze na sankach/nartach, wiec akurat branie ptasznika w lape mi nie jest potrzebne do zycia. Hehe
Pablos dobrze to okreslil. Mawiajac jezykiem RPG-owca, to vagans jest wedlug mnie chaotyczny-dobry. Chaotyczny, bo jest nieprzewidywalny, a dobry, bo nie ma takiego silnego jadu ;]
W takim razie Pterinochilusom dalbym chaotycznego-zlego 
Widze, ze tez lubisz RPG`i.
Ale nie zmieniajmy tematu. Wracajac do "handlingu", chcialem powiedziec, ze nic dobrego z tego nie wyniknie:
sytuacja 1:
Bierzesz pajaka na reke, on robi gwaltowny ruch, na ktory nie jestes przygotowany i pajak laduje na ziemi:
- ewentualnosc 1: pajak spada i zabija sie
- ewentualnosc 2: pajak spada i zwiewa za szafe...i tyle go widzieli.
sytuacja 2:
Probujesz wziac go na reke, a on nagle:
- kasa
- wyczesuje wloski.
Hmm... gdybym byl masochista, to bym czesto wtedy bral pajaki do lapki 
Tak szczerze mowiac, to nie widze sensu brania pajakow na reke i o wiele bardziej ekscytuje mnie sama ich obserwacja w terrarium, gdzie oprocz podziwiania ladnego wygladu, moge obserwowac ich naturalne zachowania.
Uprawnienia umieszczania postów