Taaa..."Pienkne terarióm ..tesz mażę o Poecilotherii.."..)))))))
Atrax spoko...bardzo ładne.
Jutro do Kraka przyjeżdża do mnie P.cambridgei od Matiego "Pajęczarza"..POZDRAWIAM M., przy okazji/mój pierwszy nadrzewny../ i wymyśliłem mu terrar, którego koszt jest śmiesznie mały a pająka mogę stale obserwować.../niestety sam nie mam cyfrówki, kumpel dziabnie kilka zdjęć to Ci prześlę..jeśli chcesz../ W Biofilu ..obczaiłem takie przezroczyste terraria w kształcie walców, przeznaczone dla modliszek, straszyków i patyczaków. Koszt największego..bardzo zresztą estetycznego, to 8PLN. Ścianki obkleiłem korą ..ale pozostawiłem z przodu fragment "obserwacyjny",gdzie nie ma kory..na dno poszedł kokos.. W środku zapodałem kilka konarków, które przykleiłem do kory /chodzi o stabilność/..oczywiście musiałem dać epifity i tą nieszczęsną oplątwę brodaczkowatą, którą mam w każdym terrarze)) /jest całkiem spoko/. Tylko nie wiem jak długo pociągnie jako składnik gniazda, ale nie jest zbyt wymagająca..raz dziennie trzeba ją tylko spryskać odstaną, przegotowaną wodą i rośnie jak na drożdżach) ..i tyle. Jutro przyjedzie lokator..i mam nadzieję, że "myśliwemu z Trynidadu" się spodoba...
Pozdrawiam
Pablos