Witam ponownie:]
"Zacietrzewieniu"??? ))) Jakie emocje??? Jeśli już to tylko POZYTYWNE
Teraz ja muszę się do tego odnieść..Hmmm...tylko żeby ponownie nie zostać niewłaściwie zrozumianym...

Ad. 1. Tak ... a ściślej zaczynamy od najmniej toxycznych penicylin.. Tego niestety nie napisałem, gdyż również przyjąłem, że to mieści się już w postępowaniu ściśle lekarskim..przeciętny Forumowicz nie ma zwykle własnej apteki z lekami, więc jego dostęp do wszelakich medykamentów jest ograniczony...stety lub niestety..

Ad. 2. et 3. Nie za bardzo rozumiem Pana rozdrażnienia..wszystko co Pan tu napisał , zostało już przeze mnie lub Atraxa przedstawione.../w kontekście tego, czy starszych postów/ Nawiasem mówiąc wiedza ludzi z tego Forum jest ogromna i nie ukrywam, że pewnie i tak większość z Nich to wiedziała lub przynajmniej o tym słyszała..

A co do tego nieszczęsnego określenia "PROFILAKTYKA" Też mam pewne zastrzeżenia, ale myślę, że to nie miejsce aby to roztrząsać..ja napisałem Panu jak mnie uczono, jak traktują aktualne wytyczne postępowania w takich przypadkach i jak pacjenci tężcowi są traktowani w klinikach zakaźniczych, w tym w krakowskiej.. W pewnym stopniu /może nawet dość dużym/ rozumiem wszakże Pańskie dylematy...Wszak jak Pan napisał: "chlebak jak sama nazwa wskazuje służy do noszenia granatów..." hehehe)))

Musimy jednak pamiętać, że to Forum Pajęczaki, a nasze posty, nawet mocno umedycznione))), mogą zostać potraktowane jako zwykłe "śmieci".. zwłaszcza przez niezainteresowanych.
Tak czy owak polecam Panu to Forum, zwłaszcza zaś chętnie skorzystamy z Pańskiej wiedzy i doświadczenia w innych, może też stricte "pajęczarskich" tematach ..
Pozdrawiam i łącze wyrazy swojego największego uznania.
Pablos