-
Re: jak przekonać żonę
No i stało się...
Moja akcja edukacyjna nie musiała trwać długo (chwała Bogu - i to wszystko dzięki Wam!). Postanowiłem iść na całość i pokazać mojej Dominice wszystkie posty z forum w mojej sprawie. Troche karkołomny skrót, ale okazał się skuteczny.
Dominika siadła wczoraj wieczorem przed kompem i pochłonęła ją treść postów. Na początku było: "ty chyba zwariowałeś, angażujesz tylu ludzi po to, żemym zmieniła swoje widzimisie". Potem był brecht z niektórych szalonych i zakręconych historyjek.
Pomyślała sobie chyba, że w końcu znacie się na sprawie i nie macie żadnego interesu w robieniu jej w balona.
Następnie spytała: "Paweł, a kto to jest B.Smithi? Jakiś szef, guru czy coś w ten deseń w hierarchii pajęczarzy?" Wyjaśniłem, a swój monolog poparłem fotkami. "hmm, ten jest niezły" - usłyszałem.
Stwierdziła, że to raczej niemożliwe, aby tylu nawiedzeńców czaiło się na zdrowie i życie naszej rodziny, więc przy właściwej opiece pająki w domu to nie dżuma i pewna śmierć a ona sama nie musi się nimi zachwycać.
Postawiła jeden warunek - ptasznik na dywanie = kapeć narzędziem zbrodni. Niech będzie, z czasem i ten warunek nie będzie istotny. Poza tym nie zamierzam puszczać pająków luzem po chacie.
Nie czekając długo poleciałem do sklepu i kupiłem jej nową płytkę Massive Attack (Dominika to uwielbia a premiera płytki była 10.02.2003) (serce pęka, ten kawałek plastiku jest w cenie porządnego pająka, heh :>>). I wiecie co usłyszałem? - wiesz przecież, że w końcu bym się zgodziła. No cóż, KOBIETA ZMIENNĄ (PRZEKORNĄ) JEST.
Mam nadzieję, że z czasem nie tylko zaakceptuje ale i zafascynują ją ptaszniki.
Tak czy inaczej bez Waszych postów nie osiągnął bym zamierzonego celu w tak krótkim czasie.
Wszystkim razem i każdemu z osobna dziękuję za swoje stanowisko w tej sprawie.
Mam nadzieję, że wasze posty przydadzą się w przyszłości następnym "niezrozumianym" pajęczarzom i przyniosą zamierzone efekty.
Dziękuję i pozdrawiam serdecznie!
hlas
Uprawnienia umieszczania postów