-
Re: Drugi pająk
oj Serpent 
wedlug mnie juz podalem konkretne argumenty ale oki
widzisz w idealnych warunkach ptasznik z pewnosci by przezyl, wiec jesli zdycha oznacza to ze jednak nie jest trzymany jak trzeba (albo raczej nie sa spelnine wszystkie warunki w 100% bo to niewykonalne)
mowisz ze trzymales go w idealnych warunkach, jakie moze zapewnic czlowiek, tylko jakie sa to te idealne warunki zapewniane przez ludzi?
dla Ciebie idealem dla mlodego ptasznika jest pudelko po kliszy ew. po jogurcie? bo jak dla mnie to raczej odbiega to od idealu i to w znaczym stopniu ( pudelko po kliszy jest zdeka niepodobne do bagiennych obszarow Kolumbii 
zawsze w kokonie znajduja sie osobniki slabsze i silniejsze- potem wystepuje selekcja naturalna i slabe gina- ludzie natomiast w nienaturalny sposob staraja sie przytrzymac jak najwieksza ich liczbe przy zyciu (wiadomo- pieniadze)
znam osobiscie hodowce, ktory rozwiazal ten problem - zaraz po 1 wylince wrzuca po 3-4 ptaszniki do pudelka po kliszy i najsilniejszy zjada pozostale ( on nie musi motac sie z 800 malymi ptasznikami, a mlode maja juz co jesc)
jesli w kokonie niektorych ptasznikow moze znajdowac sie nawet ponad 1000 nimf, to jest rzecza normalna ze nie wszystkie przezyja (to weryfikuje sama natura- czesc zdycha z glodu, czesc staje sie pokarmen itp.) bo inaczej po kilku latach miliardy ptasznikow rzadzily by Zemia ( to sie tyczy takze innych zwierzat)
reasumujac: czlowiek nie moze zapewnic idealnych warunow bo nie jest mozliwe przeniesienie skrawka np. lasu tropikalnego do mieszkania, co najwyzej mozna sie z lepszym lub gorszym skutkiem do niego zblizyc
wiem, wiem- moje argumenty Cie nie przekonaly
, ale ja i tak nie zmienie zdania 
Uprawnienia umieszczania postów