-
Re: Ogrzewanie w terrarium
Jest jeden sposób na ogrzewanie terra pająkowi grzałką akwarystyczną
wkładasz grzałkę do butelki po napoju nalewasz wody i grzeje 
Jest tylko problem troszkę to nie estetycznie wygląda trzeba jakoś zakamuflować tą butlę i terrarium musi być dość wysokie.Można by było
zrobić terra z podwójną tylną szybą oczywiscie odstęp między szybami jakieś 2,5 cm tam nalać wody i wsadzić grzałkę.Musisz liczyć się z tym że woda bedzie odparowywała i ubytki trzeba często uzupełniać.
Jeśli jest to jednak mały pajączek to tu wszystko zależy od ciebie
ja moje na samym początku trzymałem za lodówką była jeszcze nie obudowana jest z tyłu lodówki sprężarka i skraplacz ciepło "zabrane" ze srodka lodówki uwalniane za pomocą radiatora i skraplacza na tylnej częsci , na różnych wysokościach panuje różna temperatura wystarczy zmierzyć i umieśćić tam pojemniczek z pająkiem.Ale po co kombinować według mnie
dobrym sposobem jest żarówka zwykła 25 W pomalowana fabrycznie na czerwono kupisz wszędzie kosztuje 2,50 zł o ile się nie myle ,taka najzwyklejsza żarówa nie jakaś specjalna.Łatwy i tani sposób.
Kabel grzewczy też jest niezły umieszczony na bocznej szybie terra a nie na dnie co powoduje za szybkie przesychanie podłoża.Ale to wiąże się
z większymi kosztami.
Uprawnienia umieszczania postów